Зов за помощ! Да помогнем на 17-годишния Мариян Давидов

Зов за помощ! Да помогнем на 17-годишния Мариян Давидов

Професионалната гимназия по техника и технологии "Христо Ботев“ в Смолян отправи апел към всички българи да помогнат за лечението на 17-годишния Мариян Давидов, съобщи класният ръководител на момчето Елена Русева.

Януари месец тази година Мариян е диагностициран с остра лимфобластна левкемия.

След проведени няколко курса химиотерапия, заболяването е овладяно (настъпва ремисия). Но настъпват и усложнения-Ешерихия коли сепсис в лява поплитеялна ямка. Извършена е хирургична интервенция и положението е овладяно.

При извършване на лумбална пункция, се установява бактериален менингит (мозъчен абцес). В момента лекарите лекуват инвазивната церебрална аспергилоза (гъбична инфекция), но не успяват успешно да овладеят състоянието му и то е изключително тежко.

Мариян се нуждае от финансова подкрепа, за да продължи лечението си в чужбина.

Всички в гимназията в Смолян – учители и ученици, търсят варианти да се помогне на Мариян. "Той е много лъчезарно, отзивчиво, любезно и усмихнато момче. Винаги е откликвал в благотворителни инициативи, които се организират в училището. Неговите съученици искат той отново да е в класната стая и на предстоящия абитуриентски бал догодина да бъде с тях“, каза още класният ръководител.

В Смолян се подготвя благотворителен футболен турнир. Съучениците от класа на Мариян са направили кутии за дарения. Смолянски училища подготвят и благотворителен концерт в помощ на момчето.

Всеки, който желае да помогне на Мариян, може да го направи:

Банка: Алианц Банк България

IBAN: BG79BUIN95611000739745

BIC: BUINBGSF

Получател: Фондация Павел Андреев

Основание: Дарение за Мариян Ивов Давидов

Вирни се горе