За десета поредна година през септември ще се проведе Европейски ден на спорта в училище

За десета поредна година през септември ще се проведе Европейски ден на спорта в училище

Европейският ден на спорта в училище е международна инициатива, промотираща нуждата от повече активно време за децата, част от Европейска седмица на спорта (EWoS) и се приема като най-масовото събитие на Европейската инициатива. В България инициативата се координира от 2014-та година от сдружение „BG Бъди активен“, като сдружението е съсобственик на марката и е единствен притежател на лиценз за провеждане в страната ни.

На 27 септември 2024 година, в рамките на Европейския ден на спорта в училище, учебните заведения в България и Европа ще имат възможността да се включат в инициативата и по този начин да демонстрират нуждата от повече движение в ежедневието на учениците. Кампанията дава възможност да се опитат нови активни занимания и спортове, чрез които децата да растат здрави и силни. Денят на спорта в училище носи и допълнително послание, а именно възпитаване на отговорно поведение у подрастващите към околната среда. Чрез езика на спорта децата лесно ще научат принципите за устойчив начин на живот и ще придобият важни навици.

Европейският ден на спорта в училище, който се организира в България от сдружение „BG Бъди активен“ е част от кампанията NowWeMovе и Европейска седмица на спорта #BeActive. Събитията от кампанията NowWeMovе са официално подкрепени от Министерство на образованието и науката и Министерство на младежта и спорта.

Всички учебни заведения – детски градини и училища, които желаят да се присъединят, могат да го направят като се регистрират в сайта на сдружение „BG Бъди активен”.

Повече информация за провеждане на „Европейски ден на спорта в училище 2024“ може да откриете на следния линк: https://www.bgbeactive.org/essd/

Вирни се горе