В Община Мадан отбелязаха Европейските дни наследството

В Община Мадан отбелязаха Европейските дни наследството

Община Мадан за поредна година се приобщи към подготовката на националната програма за Европейските дни на наследството, като тази година темата е „Наследство от маршрути, мрежи и връзки”. Общото послание е, че обществата са изградени на базата на мрежи, които са позволили обмен на търговия, религиозни вярвания, научни знания, технологични иновации и общи културни и художествени практики.

Общинска администрация – #Мадан и НЧ „Иван Вазов-1999“ запознаха младите хора с историята на римските мостове в общината – наследство от маршрути, мрежи и връзки.

НЧ „Братан Шукеров-1953“ с. Върбина организира фотоизложба с емблематични снимки от живота на селото в миналото, а НЧ „Родолюбец-1965“ с. Боровина направи фотопътешествие из старите родопски къщи.

В Градска библиотека „Антон Страшимиров“ се състоя изложба на рисунки и родопски къщи под надслов „Да запазим традициите и културното наследство на Мадан“.

В НЧ „Младост -2008“ с. Лещак бяха изложени ръчно изработени плетива, а в НЧ „Н.Й.Вапцаров-1997“ с. Средногорци – сувенири, изработени от кръжок „Сръчни ръце“.

НЧ „Иван Вазов-1958“ с. Буково организира конкурс за рисунка, в който взеха участие децата от ДГ „Пролет“ с. Букова поляна.

       
Вирни се горе