Учениците на ОУ "Иван Вазов" - Смолян ще се хранят в най-модерната ученическа столова

Учениците на ОУ "Иван Вазов" - Смолян ще се хранят в най-модерната ученическа столова

Учениците на иновативно ОУ "Иван Вазов" - Смолян ще се хранят в най-модерната ученическа столова в област Смолян. Официалното откриване беше днес в присъствието на учители, непедагогически персонал, официални гости и партньори. Гостите бяха посрещнати изключително тържествено.

Alternative xt

След усилена работа и старание от страна на целият екип на учебното заведение, днес официално зам.- кметът на община Смолян Марин Захариев, председателят на Общински съвет Смолян Димитър Кацаров и директорът на елитното училище Росица Лакудова откриха обновеният и модерен ученически стол.

Alternativeext

Новото и подобрено пространство за хранене предлага по-удобни условия и разнообразие от вкусни и здравословни ястия за децата, коментира пред екипът ни директорът на училището Росица Лакудова, която поднесе емоционално приветствие.

Alterne text

Alterive text

"Ще попитате какво се запази от тази атмосфера – веднага ще ви отговоря – отношението към децата. Това, че училището е място, в което те се чувстват обгрижени, както у дома си. И ако вкъщи ги посрещат родителите, то тук леля Ася, леля Лидия и леля Мими приготвят с много обич всеки ден закуска и обяд за тях.

Често минавам през столовата и срещам колеги, които идват, за да проверят тетрадките на своите възпитаници; деца, които се завъртат покрай готвачките, вземат по чаша чай или сокче и сядат да си побъбрят с приятели.

Наблюдавах как тези деца си тръгваха усмихнати, открили всичко, от което имат нужда те и семействата им - грижа. Тук те се чувстват като у дома си, защото готвачките знаят всяко от тях в кой миг ще се появи на врата и топлият обяд го очаква, като у дома…..

За много деца това е мястото, където те прекарват практически целия си ден. Когато едно дете се обучава в естетична среда, после тази нагласа се извежда навън, в общественото пространство. Ако тази визия за отношението ни към средата, в грижата за нея започне от училището, с порастването на личността това ще се пренесе и в средата, в която живее. Това е нашата визия и с нея тръгнахме към промяната в това пространство, което обединява малки и големи, каза в словото си Лакудова.

Alteve text

"И тук е мястото да благодаря на арх. Перфанова за съпричастността. Още в декември обсъдихме възможностите и поставихме началото на тази прекрасна идея за промяна. Да споделя за прекрасния проект на инж. дизайнер Еми Нинова, която ни създаде проекта за столовото пространство и осъществи технически надзор. Тя отдели цялото си лято за това да го реализира до последния детайл. Този проект е направен от нея специално за нашите деца. Строителните дейности реализира г-н Шехов, който направи всичко според възможностите си. Паралелно се работи и по електрозахранване към уредите в кухнята и тук е мястото да благодаря за качественото изпълнение на господин Кокаров. Трудно се демонтира 45-годишен тежък вентилатор залепнал за комина, но резултатът е прекрасен. Въздуховодите са изградени от екипа бързо и качествено от екипа на г-н Дюлгеров.

Alterntive text

Alttive text

И дойде моментът, в който влезе г-н Еленски с екипа си и започна коренното преобразяване на пространството. С толкова отдаденост се работи в съботни и неделни дни, от сутрин до вечер. За него не съществуваше формата работно време. Изпълниха със съдържание това пространство. Благодаря на Вас и вашите работници! Оказва се, че да работиш с родители – бивши и настоящи е вдъхновяващо.
Беше вълнуващо преживяване и за екипа на непедагогическия персонал. И както казва един наш родител „Определено децата заслужават едно уютно място за хранене“. Това направихме изцяло със средства от бюджета на училището за децата ни. Нека това пространство дълги години бъде огласяно от детски смях!

Но това не е само място за хранене – тук ще се празнуват рожденни дни в нетрадиционна обстановка, ще се отбелязват събития. А леличките от стола ще ни научат как да приготвяме гозбите на баба. Това ще е място за споделяне. Нашият нов проект е не просто ученически стол, а споделено пространство. Да ни е честита новата придобивка!", каза в заключение г-жа Лакудова.

Alternae text

Alteative text

Поздравления поднесоха заместник кметът на Смолян Марин Захариев и председателят на Общинския съвет Димитър Кацарова.

Alternatext

Altrnative text

Да е честита новата придобивка и успешна нова учебна година от екипа на SMOLYANNEWS.COM

Alteative text

Alternat text

Вирни се горе