“Родопа” победи “Атлетик” с 2:0 в контрола

“Родопа” победи “Атлетик” с 2:0 в контрола

“Родопа” (Смолян) победи “Атлетик” (Куклен) с 2:0 в контрола играна днес на Стадион “Септември”, в Смолян. Головете са дело на Теодор Стефанов (49’) и Михаел Кисьов (82’).

Двубоят започна много силно за домакините, като през първата част имаха шанс да водят убедително в резултата, но късметът на няколко пъти не бе с Радостин Самуилов. Гостите могат да съжаляваш за две ситуации през полувремето, но като цяло бяха надиграни.

През вторите 45-минути, момчетата водите от Данаил Бачков успяха да стигнат до победата. Минути след подновяване на играта, капитанът на “зелено-белите” Теодор Стефанов успя да вкара гол, а в края на срещата резултатът бе удвоен от Михаел Кисьов.

Малко преди края на срещата, капитанът на “баските” Юлиян Романов получи втори жълт и съответно червен картон.

oznorCOBR

“Получи се като цяло добър мач срещу стойностен отбор, какъвто е “Атлетик”. Видяха се доста хубави неща. Има, какво да се желае още и затова ще работим през седмицата. Най-важното е да сме в кондиция за началото на първенството. Доволен съм от всички, които взеха участие в контролата, въпреки тежката седмица. Продължаваме да се готвим по план”, коментира след срещата старши треньорът на “Родопа” Данаил Бачков.

Мачът бе ръководен от съдийска тройка от Пловдив. Главен рефер бе Георги Стоянов с асистенти Владимир Лазаров и Антоан Миленов.

Предишната контрола между двата отбора, която се игра в Куклен завърши при резултат 1:1.

От началото на лятната си подготовка за новият сезон на “Трета лига”-Югоизточна група, “Родопа” игра приятелски срещи с “Марица” (Пловдив), в която загубиха с 0:3, както и с “Асеновец 2005” (Асеновград), в която победиха с 4:2. Следващата събота е последната проверка на тима от Смолян с “Гигант” (Съединение).

Вирни се горе