Поздравление от областния управител на област Смолян Захари Сираков

Поздравление от областния управител на област Смолян Захари Сираков

Поздравление от областния управител на област Смолян Захари Сираков по случай 116 години от провъзгласяването на Независимостта на България

Уважаеми граждани на област Смолян,

Независим и свободен е народ, който полага ежедневни усилия, за да отстоява националните си ценности! Нашите деди непоколебимо следваха своите идеали и обединени около общата кауза освободиха и съединиха териториите на България, след което на 22 септември 1908 година с Манифеста от цар Фердинанд провъзгласиха Независимостта на Родината ни! С този държавнически акт те ни дадоха поредния повод за гордост, пример, който да следваме, и добър урок по родолюбие!

И днес, 116 години по-късно, независимостта е основата, върху която градим своето достойнство и отстояваме гражданските си права! Но да не забравяме, че тя не ни е даденост, а трябва да залегне в самосъзнанието на всеки един от нас, не само като привилегия, но и отговорност! Пред Европа и света имаме възможност да се заявим като нация, изградена от знаещи, можещи, мислещи и действащи хора, които защитават личните си права, зачитайки и тези на другите! Българският народ притежаваме сили и потенциал да издигнем авторитета на страната си и да се развиваме във всички обществени сфери, но можем да го постигнем само ако сме обединени и водим националноотговорна политика!

Пожелавам ви здраве и благополучие! Стремете се към независимостта чрез знанията, уменията и трудолюбието си! Бъдете градивни в делата си и почтени към рода си, България и човечеството!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

ЗАХАРИ СИРАКОВ,
22 септември 2024 г.

Областен управител на област Смолян гр.Смолян

Вирни се горе