Павлин Белчев,кмет на Баните: Искаме да насърчим младите хора да останат тук и да създават стойностни проекти

Павлин Белчев,кмет на Баните: Искаме да насърчим младите хора да останат тук и да създават стойностни проекти

Община Баните отправя предизвикателство към младите хора в региона, които мечтаят да стартират собствен бизнес. С новия конкурс „Млад предприемач на община Баните“, местната администрация предоставя уникална възможност за реализация на иновативни и обществено значими проекти, като най-добрият от тях ще получи финансиране в размер на 20 000 лева!

Конкурсът е част от Плана на община Баните за младежта 2024 и цели да подкрепи икономическата активност и кариерното развитие на младите хора. Той е насочен към младежи на възраст от 18 до 40 години с постоянна регистрация на територията на община Баните.

Интервю с кмета на община Баните, Павлин Белчев

Г-н Белчев, какво Ви мотивира да стартирате конкурса „Млад предприемач на община Баните“?

В нашата община винаги сме отдавали приоритет на развитието на младите хора и тяхното включване в икономическия живот. Вярваме, че те имат потенциал да преобразят нашия регион с нови идеи и иновации. Конкурсът „Млад предприемач на община Баните“ е част от Плана за младежта на община Баните за 2024г. и е създаден, за да подпомогнем тези амбициозни млади хора да реализират своите проекти и да направят първите си стъпки в предприемачеството.

Каква подкрепа ще получи победителят в конкурса?

Победителят ще получи финансова подкрепа в размер на 20 000 лева, което е съществена помощ за стартиране на нов бизнес или за подкрепа на малък такъв . Освен това, ще предоставим наставничество и експертни консултации, за да помогнем на младия предприемач да изгради стабилна основа за своя бизнес. Целта ни е да осигурим не само финансова, но и стратегическа подкрепа, която да гарантира успеха на проекта.

Какви са основните критерии за участие в конкурса?

Конкурсът е насочен към млади хора на възраст от 18 до 40 години с постоянен адрес на територията на община Баните. Проектното предложение трябва да бъде обществено значимо, иновативно и с възможност за създаване на поне едно ново работно място за срок от 3 години. Участниците могат да предложат проекти в различни сфери, като няма ограничения относно областта на дейност.

Какъв е процесът на оценяване на проектните предложения?

Оценяването ще се извърши от специално назначена комисия, която ще разгледа проектите въз основа на различни критерии като оригиналност, иновативност, социална и творческа ефективност, както и устойчивост на резултатите. Комисията ще има възможност да се консултира с външни специалисти, за да се гарантира максимално обективно оценяване. Важно е също така да подчертая, че проектите трябва да отговарят на изискванията за съответствие и допустимост, както и да демонстрират реалистичност и ефективност на разходите.

Какъв е крайният срок за подаване на документи и какво бихте посъветвали кандидатите?

Крайният срок за подаване на документите е 16 септември 2024 г. Съветът ми към кандидатите е да бъдат максимално подробни и точни в своите проектни предложения. Важно е да се помисли за всички аспекти на бизнеса – от пазарния анализ до финансовите прогнози, рисковете и непредвидените разходи. Целта ни е подкрепим младите предприемачи и да им помогнем да реализират своите идеи.

Каква е Вашата визия за бъдещето на младите предприемачи в Община Баните?

Вярвам, че младите хора са бъдещето на нашия регион. С правилната подкрепа и насърчение, те могат да трансформират нашата община и да я превърнат в място с иновативни и успешни бизнеси. Искам да видя как тези млади предприемачи създават работни места, развиват местната икономика и подобряват качеството на живот в Баните. Затова този конкурс е само началото – ние сме тук, за да подкрепяме младите таланти и занапред.

Имате ли нещо допълнително, което искате да споделите с нашите читатели?

Искам да насърча всички млади хора в нашата община да се възползват от тази възможност. Това е шансът да покажат своите способности и да превърнат идеите си в реалност. Очакваме с нетърпение да видим какви проекти ще бъдат представени и сме готови да подкрепим най-добрите от тях. Не се колебайте – вашият успех може да започне оттук- община Баните!

Alternive text

Вирни се горе