Пъстри хвърчила полетяха над Смолян

Пъстри хвърчила полетяха над Смолян

Парадът на хвърчилата в Смолян се превърна в истински празник за семействата, като събра близо 100 деца и техните родители на градския стадион. Организатор на събитието за трета поредна година е читалище „Балкански просветител“ от кв. Райково. Според председателя на читалището, Цонка Пеевска, идеята е да се създаде весело и обединяващо преживяване за деца и възрастни, като същевременно се стимулира повече време на открито.

Над стадиона полетяха разнообразни хвърчила с ярки цветове и изображения на приказни герои, пеперуди и орли. За следващите години се планира парадът да се разширява с работилници, където децата сами да изработват и украсяват своите хвърчила. По този начин се цели да се развиват креативността и уменията на малчуганите.

Празникът обикновено се провежда през есента, за да има достатъчно вятър, което позволява на хвърчилата да полетят високо. Родителите оцениха инициативата като отличен начин за съчетаване на спорт и забавление, който обогатява взаимоотношенията между деца и родители.

Вирни се горе