Общински съветник от ПП-ДБ внесе предложение за провеждане на изнесено заседание на ОбС - Смолян в село Мугла

Общински съветник от ПП-ДБ внесе предложение за провеждане на изнесено заседание на ОбС - Смолян в село Мугла

Предложението е да бъде установена традиция един път в годината заседание на Общинския съвет да бъде провеждано на място в някое от селата на територията на общината.

Общинският съветник от ПП-ДБ, Ивайло Турналиев, внесе предложение за провеждане на изнесени заседания на Общински съвет на територията на селата в община Смолян. До момента таква практика не е съществувала в Общински съвет-Смолян. Това предложение се появява като отговор на дългогодишния упадък, който засяга голяма част от селата в общината и е първа крачка към по-близкия контакт между органите на местно самоуправление и смолянчани.

"Считам за силен символен жест да бъде установена традиция един път в годината заседание на Общинския съвет да бъде провеждано на място в някое от селата на територията на общината," заяви Турналиев. Той подчерта икономическите и демографските предизвикателства, пред които са изправени селата и необходимостта политическо представителство да бъде близко до всички жители на общината.

Ако предложението бъде прието, то не само ще даде допълнителна възможност на съветниците да са в пряк контакт с проблемите на селските общности, но и ще даде шанс за обсъждане и приемане на решения, които да подпомогнат развитието на конкретните населени места.

Ивайло Турналиев предложи първото изнесено заседание да се проведе в село Мугла, като подчерта тежкото положение на селото, което е изолирано и се сблъсква с липса на адекватни пътища и икономическа активност. Въпреки тези предизвикателства, в Мугла все още се запазва живот, благодарение на усилията на местните жители за развитие на туризма и културните събития.

Предложението на общинския съветник от ПП-ДБ е продиктувано от необходимостта за сближаване на политическите институции с местните общности и за активна подкрепа за селата, които са в най-тежко положение в общината.

Вирни се горе