Общински съвет – Смолян ще проведе заседание на 30 май

Общински съвет – Смолян ще проведе заседание на 30 май

Редовно заседание на Общински съвет – Смолян, ще се проведе ва 30 май от 13:00 часа в Сесийна зала на Община Смолян, предаде репортер на "Фокус“. В дневния ред са включени 19 докладни записки.

Общинските съветници ще обсъдят обезпечаване на авансово плащане по договор за безвъзмездна финансова помощ по проект "Мерки за подобряване качеството на атмосферния въздух – фаза 2“, финансиран по приоритетна ос 5 "Подобряване качеството на атмосферния въздух“, по процедира чрез директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № G16FFPR002-5.001 "За по чист въздух“, финансиран от Програма "Околна среда“ 2021– 2027 г.“.

Ще се обсъди и приемането на годишен план за ползването на дървесина от горски територии, собственост на Община Смолян през 2024 г., както и даване на съгласие за ползване на дървесината чрез продажба на стояща дървесина на корен.

Ще се разгледат предложения за изменение на решение на местния парламент от февруари т. г. и ще се обсъди друго решение от април, което е върнато от областния управител на Област Смолян.

Съветниците ще обсъдят и предложение за изменение и допълнение на Наредба № 5 за условията и реда за установяване на жилищни нужди, настаняване под наем и продажба на общински жилища в Община Смолян.

Ще бъде обсъдено и предложение за провеждане на изнесено заседание на Общински съвет - Смолян през месец август 2024 г. в село Мугла.

Вирни се горе