Община Чепеларе отличи четирима почетни граждани

Община Чепеларе отличи четирима почетни граждани

ВИЦЕПРЕЗИДЕНТЪТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ЩЕ УВАЖИ ЧЕПЕЛАРЕ ПО СЛУЧАЙ ПРАЗНИКА НА ГРАДА

На тържествена сесия на Общински съвет Чепеларе, състояла се от 11:00 часа днес в заседателната зала на Община Чепеларе бяха отличени със званието "Почетен гражданин на община Чепеларе" Васил Венински, Костадин Глушков, Стефан Илчевски и Марчо Паунов, съобщиха от пресцентъра на общината.

След изчитането на изготвените доклади от председателят на Общински съвет Чепеларе Екатерина Петрова, 12-те от общо 13 общински съветници пристъпиха към тайно гласуване и предложенията бяха приети. На тържествената сесия присъстваха общински съветници, техни благоговейнства свещениците Димитър Петров и Апостол Аролски, кметски наместници, общински служители, жители и гости на община #Чепеларе.

Почетните звания връчиха кметът на община Чепеларе Боран Хаджиев и председателят на Общински съвет Чепеларе Екатерина Петрова. С благодарност и емоционални слова Васил Венински, Костадин Глушков, Стефан Илчевски и Марчо Паунов приеха почетното звание.

Програма за 24 май /петък/ Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност Празник на град Чепеларе

11:00 часа - ул. „Васил Дечев“ /главната улица/ - НЧ "Родопска искра 1880"

Тържествена манифестация на образователни, културни институции и випуски от община Чепеларе

Официалните лица застават до трибуна пред НЧ «Родопска искра 1880», за да наблюдават тържествената манифестация на образователни, културни институции и випуски от община Чепеларе

12:00 часа - Площад „Олимпийски“ /сцена/

Слова по повод 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност - Празник на град Чепеларе ще произнесат:

г-н Боран Хаджиев – кмет на община Чепеларе

г-жа Илияна Йотова – вицепрезидент на Република България

г-н Захари Сираков – областен управител на област Смолян

На сцената ще бъдат наградени заслужили учители, ученици и културни деятели

13:00 часа - Площад „Олимпийски“ - Народно веселие с Нелина

19:00 часа - Площад „Олимпийски“ /сцена/

Тържествено изпращане на абитуриентите от община Чепеларе

20:00 часа - Площад „Олимпийски“ - Народно веселие с Николай Славеев

21.30 часа - Площад „Олимпийски“ - Празнична заря

Вирни се горе