Областният управител Захари Сираков почете поета-революционер Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България

Областният управител Захари Сираков почете поета-революционер Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България

Областният управител Захари Сираков се преклони пред делото на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България на 2 юни пред паметника на поета-революционер на пл. „Свобода“ в Смолян.

Отбелязването на 148 години от гибелта на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България започна с Почетен караул. Хорови състави отправиха музикален поздрав. Възпитаник на ППМГ „Васил Левски“–Смолян прочете слово за безсмъртния поет, публицист, журналист и революционер. Бяха рецитирани Ботевите стихове. В програмата участваха 101-ви Алпийски полк, Общинският Духов оркестър, ученици и др.

Венци и цветя пред паметника бяха поднесени от областния управител на област Смолян Захари Сираков, кмета на община Смолян Николай Мелемов, председателя на Общински съвет-Смолян Димитър Кацаров, държавни и общински институции, народни представители, политически партии, граждани.

В Деня на почит към паметта на Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България в 12:00 часа беше задействана сиренната система в продължение на 2 минути, което преустанови движението на пешеходците и пътните превозни средства.

Вирни се горе