Областният управител Захари Сираков беше официален гост на тържествата по случай 112 години от Освобождението на Девин

Областният управител Захари Сираков беше официален гост на тържествата по случай 112 години от Освобождението на Девин

Областният управител Захари Сираков поздрави кмета на община Девин Здравко Иванов, председателя на Общински съвет-Девин инж.Карамфил Каров, представителите на Българската армия и духовенството, народните представители, ръководителите и представителите на държавни и общински институции, гражданите и гостите, по случай 112 години от Освобождението на Девин.

„И днес има много значими каузи, около които да се обединим като народ! В съвременния свят трябва да отстояваме безкомпромисно свободата и независимостта на държавата си! Да бъдем разумни и добронамерени във взаимоотношенията си, в сътрудничество да надграждаме и развиваме Родопите и България!“ Областният управител Захари Сираков призова, прекланяйки се пред подвига и саможертвата на героите, на дела да покажем, че сме достойни техни наследници, които ревностно защитават националните ценности.

С тържествена заря-проверка на 8 октомври, на площад „Игор Юруков” беше поставена кулминацията на празничната програма, посветена на 112-та годишнина от Освобождението на Девин и региона. Тя се проведе от командването и представителни блокове на 101-ви Алпийски полк – Смолян, представителния духов оркестър на Военновъздушните сили – Пловдив, ученически блок от Средно училище „Христо Ботев“ – Девин. Във военния ритуал участие взеха националното знаме на Република България и знамето на СУ „Христо Ботев“ - Девин.

Вирни се горе