Новият директор на театъра Мариан Бозуков е освободил от работа главната счетоводителка на институцията

Новият директор на театъра Мариан Бозуков е освободил от работа главната счетоводителка на институцията

Както вече съобщихме актьорът Мариан Бозуков е новият директор на Родопския драматичен театър "Николай Хайтов", след като предишният директор, Румен Бечев, се пенсионира на 10 октомври. Бечев е обвинен в присвояване на големи суми, което предизвика сериозен скандал в театралния сектор. Бозуков подчерта, че колективът няма връзка с хората, замесени в скандала, и че всички са силно мотивирани да работят заедно за подобряване на ситуацията.

Бозуков също отбеляза, че познава Румен Бечев като човек, а не като директор, и че се съмнява в намеренията му да извърши подобно престъпление. Въпреки че Бозуков още не е навлязъл изцяло в управленските задачи, той усеща подкрепата на целия екип – както творческия, така и административния.

Новият директор на Родопския драматичен театър е освободил от работа главната счетоводителка на институцията. Тя е била назначена през август т.г. Бозуков заяви, че в момента се работи и по прекратяване на договор с фирмата, която е обслужвала счетоводството и ТРЗ на театъра, както и по прекратяване на всички фиктивни трудови договори.

Като председател на Съюза на артистите към РДТ той посочи, че вероятно скоро ще бъде избран негов заместник на този пост.

Вирни се горе