Нов приключенски проект ще развива културно-историческия туризъм в Смолян

Нов приключенски проект ще развива културно-историческия туризъм в Смолян

Туроператор “New Age Tour” в сътрудничество с “Ди Ел Аутсорсинг” ЕООД с гордост обявява стартирането на нов туристически проект под надслов “По пътя на традициите”.

Проектът, който ще започне през октомври 2024 година, е насочен към развитието на културно-историческия, кулинарния и приключенския туризъм в живописния регион на Смолян.

Туристическият проект “По пътя на традициите” е уникална инициатива, която цели да предостави на посетителите автентично преживяване, съчетаващо история, култура, гастрономия и приключения.

Участниците ще имат възможността да се потопят в богатото културно наследство на региона, да опитат традиционни ястия и да се насладят на разнообразни приключенски активности сред природата.

Културно-исторически туризъм

По време на тура, туристите ще имат възможност да посетят множество културно-исторически обекти, включително древни църкви, манастири и музеи, които разказват историята на региона. Екскурзоводи ще водят посетителите през тези исторически забележителности, като споделят интересни факти и легенди за миналото на Смолян и околностите.

Кулинарен туризъм

За любителите на кулинарията, проектът предлага незабравимо гастрономическо пътешествие. Туристите ще имат възможност да опитат традиционни родопски ястия, приготвени от местни майстори-готвачи.

Специални кулинарни работилници ще дадат на гостите възможността да научат тайните на родопската кухня и да приготвят свои собствени ястия.

Приключенски туризъм

Любителите на приключенията ще могат да се насладят на разнообразни активности сред красивата природа на Смолянския регион. Програмата включва планински преходи, каякинг, конна езда и други приключенски дейности, които ще позволят на туристите да изследват природните красоти на Родопите.

Туроператор “New Age Tour” и “Ди Ел Аутсорсинг” ЕООД са убедени, че проектът “По пътя на традициите” ще привлече множество туристи, които ще оценят уникалното съчетание от културно-исторически, кулинарни и приключенски изживявания.

Стартът на проекта ще бъде през октомври 2024 година.

Вирни се горе