Над 70 младежи се включиха в инспириращо обучение по дебати и презентационни умения в Смолян

Над 70 младежи се включиха в инспириращо обучение по дебати и презентационни умения в Смолян

На 23 юни в Смолян се проведе изключително вълнуващо събитие, което събра над 70 младежи от региона за уъркшоп по дебати и презентационни умения. Инициативата бе организирана от сдружение “Млади изследователи за младежко развитие”, което активно работи по повишаване на активизма и уменията на младите хора в областта.

Обучението беше водено от изтъкнатия специалист Мирослав Мавров, който е добре познат със своята експертиза в областта на дебатите и обществените комуникации. Участниците имаха възможността да се научат как ефективно да формулират и представят своите идеи, както и да участват в дебати, което да им помогне да станат по-уверени в общуването си.

Събитието предложи различни модули, които помогнаха на младите хора да развият критичното си мислене и да усъвършенстват своите презентационни умения. Освен това, те имаха възможност да се свържат с други активни и мотивирани младежи, което допълнително спомогна за създаването на нови идеи и инициативи.

„Това обучение беше не просто упражнение в говорене пред публика, но и важна стъпка за нашите младежи да разберат как да структурират своите мисли и да аргументират своите позиции“, коментира организаторът на събитието, Валентин Кехайов. „Ние вярваме, че уменията придобити днес ще помогнат на младите хора не само в личностното, но и в професионалното им развитие.“

Обучението завърши с общи дискусии и планиране на бъдещи дейности, като участниците споделиха своето задоволство от придобитите знания и изразиха интерес към участие в бъдещи инициативи. Събитието се организира с финансовата подкрепа на програмата CERV на Европейския съюз и е част от поредица инициативи, целящи да укрепят връзката между младежите и местните власти в Смолян.

Събитието е само началото на поредица от планирани инициативи под егидата на проекта “Гласове на промяната: Структурен диалог в Смолян”, който има за цел да развие уменията и потенциала на младите хора в региона.

https://drive.google.com/drive/folders/1-anHs7GuzYdU3l8U8EByv-xAdo91NpCEТекст на връзката

Вирни се горе