Мобилните полицейски екипи - в помощ на хората в малките и отдалечени населени места в Смолянска област

Мобилните полицейски екипи - в помощ на хората в малките и отдалечени населени места в Смолянска област

В изпълнение на плана за противодействие на конвенционалната престъпност на МВР, въведената от ръководството на ОД на МВР в Смолян организация, целяща по-активно присъствие на полицейски служители в малките населени места в областта, продължава да е в действие.

Сформираните мобилни екипи за посещения в населени места без постоянно полицейско присъствие, с участието на служители от отделите „Криминална полиция”, „Икономическа полиция" и „Охранителна полиция”, както и отделно с началниците на петте районни управления, по график реализират срещи с жители на населените места и представители на местната власт, на които да бъдат поставени належащи проблеми и да бъдат подавани сигнали за престъпления или различни нарушения.

При посещенията, съвместно с полицейските екипи, са и представители на РДПБЗН-Смолян. Те дават актуални препоръки на жителите на населените места, свързани с пожарната безопасност. Акцент на беседването през месец юни ще бъде върху съветите как да се предпазим от горските пожари.

График за срещи през юни.

12 юни 2024 г.

община Борино

с. Кожари – 11:00 часа

с. Буйново – 11:45 часа

с. Ягодина – 13:30 часа

19 юни 2024 г.

община Смолян

с. Петково – 10:00 часа

с. Славейно – 11:00 часа

с. Виево – 12:00 часа

26 юни 2024 г.

община Доспат

с. Любча – 11:00 часа

с. Касак – 13:00 часа

с. Змейца – 14:00 часа

Вирни се горе