Иван Стоев, ГЕРБ-СДС: Гласуването е основен механизъм за участие в демократичния процес, бъдете активни!

Иван Стоев, ГЕРБ-СДС: Гласуването е основен механизъм за участие в демократичния процес, бъдете активни!

Роден на 14.02.2000 г. в гр. Смолян. Завършил Природо-математическата гимназия “Васил Левски” в Смолян. Към момента е студент в магистърската програма “Актуална българистика” в ПУ “Паисий Хилендарски” - гр. Пловдив, както и във филиала в гр. Смолян, където задочно учи маркетинг. Работи като учител по български език и литература. Член е на Националния изпълнителен съвет на Младежи ГЕРБ.

Г-н Стоев, не сте кандидат за народен представител за първи път. Каква е мотивацията Ви да участвате в парламентарните избори?

Така е, наистина не за първи път се впускам в тази надпревара. Правя го, защото, както и преди съм казвал, младежите наистина заслужават своето достойно място в политическия живот на държавата ни. Младежкият поглед за света е нестандартен и необременен. Силно вярвам, че младите хора имаме правото да формираме политики, да отстояваме позиции, да отправяме искания, които да имат реално влияние върху развитието на държавата ни. Имаме пълното право да формираме нови перспективи в държавното управление, които да променят така държавата ни, че тя да бъде в крак с поколенческите ни особености.

Какви са Вашите лични приоритети?

Най-важно в моите разбирания за развитие на държавата е продължаването на инвестициите в образованието, които ГЕРБ започна в предходното си самостоятелното управление. Образованието е фундаментално за развитието на младите хора и за бъдещето на нацията ни. Подобряването на качеството му и насърчаването на иновациите в тази област подготвят младежите за успешна кариера и стимулират икономическия растеж. Инвестирането в образование и технологии ще повишат конкурентоспособността на страната в европейския и глобалния пазар, но и ще придадат добавена стойност на всички специалисти, които градят нашия пазар на труда.

Аз самият съм учител отскоро и осъзнавам, че нашето училище има нужда от реална претрансформация. Така трябва да се реформира образователната система, че тя едновременно да бъде в крак с бързоразвиващия се свят, но и да се съобразява с особеностите на народа ни, да взема предвид нуждите на пазара на труда, но и да дава необходимата свобода на учителите, защото те са хората, които най-добре познават своите ученици, наясно са от какво имат нужда, знаят какви образователни техники да подберат, за да бъдат резултатите от обучението наистина ползотворни.

Следващата стъпка след качественото образование е формирането на стабилен пазар на труда и икономическа предвидимост. Младите хора често срещат трудности при намирането на стабилна работа след завършване на образованието си. Програмите за насърчаване на младежката заетост, подкрепата при стартиране на собствени бизнеси могат да създадат повече работни места и да подобрят икономическата стабилност. Това ще помогне за намаляване на безработицата и ще стимулира икономическия растеж.

В същото време е важно младите хора да разчитат и на добре устроена социална система, която ще донесе усещане за стабилност и подкрепа от страна на държавата. Социалната справедливост и равенството са основни принципи за изграждането на справедливо общество. Политики, насочени към премахване на социалните неравенства, подобряване на достъпа до здравеопазване и социални услуги, както и защита на правата на всички граждани, са от съществено значение за създаването на по-стабилна обществена система.

Това са може би най-важните мои приоритети. Разбира се, има и редица други, заложени в управленската програма на ГЕРБ-СДС, които са изключително важни за създаването на по-добра България.

Според Вашите очаквания какво ще се случи след поредните избори?

Най-напред използвам повода да призова хората да бъдат активни, да гласуват. Освен за Народно събрание, е важно всеки да даде своя вот и за европарламент.

Европейският парламент играе важна роля в приемането на законодателни актове, които засягат ежедневието на всички граждани на Съюза. От регулации в областта на околната среда и потребителската защита до икономически политики и дигитални права. Решенията, взети в него, имат директно въздействие върху националните законодателства и политиките на държавите членки. Да не забравяме, че гласуването е основен механизъм за участие в демократичния процес. Чрез изборите за ЕП гражданите на Европейския съюз имат възможността да изберат своите представители и да влияят върху вземането на решения на европейско ниво. Това гарантира, че техните интереси и гласове са представени и чути в политическите дебати и законодателния процес.

Относно изборите за Народно събрание съм оптимист. Силно се надявам, че ще се сложи край на спиралата от избори. Стана ясно, че ГЕРБ наистина е стабилна партия, а след всички “промени” се установи, че партията, която носи реална устойчивост и предвидимост в управлението, наистина е ГЕРБ. Силно се надявам, макар да звучи малко утопично, че следващите избори за парламент ще бъдат след 4 години.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Вирни се горе