Инж.Георги Василев, управител на ВиК-Смолян: Срокът за завършване на водния цикъл е до края на август 2024г.

Инж.Георги Василев, управител на ВиК-Смолян: Срокът за завършване на водния цикъл е до края на август 2024г.

Инж. Василев кога е крайният срок за приключване на т.н "Воден цикъл" на град Смолян, по кои улици още се работи?

Срокът за завършване на водния цикъл е до 31.08.2024г. Довършва се укрепващото съоръжение около градския колектор в двора на бившия фуражен завод с дължина около 50м. Ремонтите по дефектиралите настилки по улиците из града са описани и предадени със списък на строителите и надзора. Извършен е обход, след писмо от Община Смолян, с представител на фирмата изпълнител и те са наясно къде има дефекти за коригирпане. Въпрос на тяхна организация е, кога да ги отстранят. До края на м. август трябва да са приключили всички дейности по проекта. Относно това по кои улици още се работи - те са много и изпълнителят от около един месец е наясно с проблема.

Има ли забавяне по проекта?

Няма забавяне по проекта. Довършването от 01.01.2024г. е за сметка на ВиК дружеството и срокът е до 31.08.2026 г. за физическото завършване по договор с управляващия орган.

Има доста сигнали на граждани, че участъци асфалтирани след ремонти, например на ул. Димитър Благоев, са "на вълни и неравности". Защо се налага да се прави ремонт на ремонта?

Дефектиралите участъци на настилката по ул. „Димитър Благоев“ в момента се ремонтират от фирмата изпълнител. От 10.07.2024г. има въведена временна организация на движението и то е двупосочно по ул. „Петър Берон“. До 31.08.2024г. ремонта ще е завършен по данни от изпълнителя. Правят се корекции и на други участъци в града от фирмата изпълнител.

На финала на разговора инж.Василев апелира водата да се използва разумно и целесъобразно, тъй като има периоди на продължително засушаване и в някои населени места се въвежда режим, поради сезонно намалени дебити на водоизточниците.

Вирни се горе