Храм „Успение на Пресвета Богородица”в к.к. Пампорово чества своя празник

Храм „Успение на Пресвета Богородица”в к.к. Пампорово чества своя празник

На 15 август / четвъртък/, Православната църква почита преславното Успение на Божията майка, Владичицата на света, Майката на всекиго от нас.По този повод храм „Успение на Пресвета Богородица” в к.к. Пампорово чества своя празник.Божествената света Литургия отслужи свещеноиконом Запрян Шиков, секретар на Архиерейското наместничество в Смолян и председател на храма заедно със свещеник Васил Маджаров.Благочестиви християни се стекоха в храма, носещ името на Божията Майка, и с вълнение се преклониха пред украсената й икона.Те отправиха към Пресвятата молитви за закрила и спасение, вярвайки в голямата й сила пред Сина Божий.

Църковните песнопения изпълниха хористи при храм „Св. вмчца Неделя”- кв. Райково, под ръководството на Живка Панайотова. Всички заедно, с едно сърце и с една уста, изповядаха Символа на нашата вяра и казаха Господнята молитва „Отче наш”. Тези, които се бяха подготвили с пост и покаяние, се причастиха с Тялото и Кръвта Христови.

В края на богослужението иконом Шиков открои същността на празника – славното успение на Света Богородица, която след възнасянето си на небето става наша вярна Молитвеница и Защитница пред Небесния Цар.Затова всички я величаем и пеем „Пресвета Богородице, спаси нас!”Тя е Майка на всички, няма да ни остави сираци, а ще бъде тук, до нас, през всичките дни, до свършека на света, каза в словото си иконом Шиков.Той честити празника на имениците с благопожелание за радостни дни и духовно преуспяване.

В края на храмовото тържество бе отслужен празничен водосвет за здраве и благословение на енорията, и на всички присъстващи.По традиция , на споделилите храмовия празник, бяха раздадени благословени ястия.

Сийка КЕТЕВА

Altetive text

Alternatve text

Alternativeext

Alrnative text

Вирни се горе