Голям успех на децата от Смолян, включили се в националните конкурси „ Рицарят в мен“ и „Рицарска постъпка“

Голям  успех на децата от Смолян, включили се в  националните  конкурси „ Рицарят в мен“ и „Рицарска постъпка“

Голям успех на децата от Смолян, включили се в националните конкурси „ Рицарят в мен“ и „Рицарска постъпка“ организиран от Велик Приорат България, Орден на рицарите тамплиери на Йерусалим

На 01.06.2024 г. в Националния дворец на децата -София, при чудесно организиран празник ,за единадесета поредна година се раздадоха наградите от Националните конкурси „Рицарят в мен“ за рисунка и „Рицарска постъпка“ за литературна творба .Конкурсите са организирани от Орден на Рицарите Тамплиери на Йерусалим, Велик Приорат България, включени са в Националния календар на Министерството на образованието и науката за извънкласни дейности. Целта на неправителствената организация е да поощрява талантливите деца , добрите постъпки и намерения, бори се с насилието под каквато и да е форма . От област Смолян се включиха няколко училища – ППМГ „Васил Левски“-Смолян, УО „Стою Шишков“- гр.Смолян, ОУ“Стою Шишков“- с. Търън.

Децата от областта се представиха отлично и в литературния конкурс „Рицарска постъпка“ ,от четири първи места за страната по различните раздели заеха три от тях като безспорни победители!.

Победител в раздел проза – есе в първа възрастова група V-VIII клас с „Размисли за рицарството днес“ е Христо Бозов – ОУ“Стою Шишков“, с.Търън, обл.Смолян- 7 клас.Отлично представила се е Велизара Шикова с „Избор Рицар“- ОУ „Стою Шишков, с Търън ,обл.Смолян – 7 клас.

Победител в раздел проза – разказ първа възрастова група V-VIII клас с е Гергана Димитрова-ОУ“Стою Шишков,гр.Смолян- 7 клас. „Какво добро направих?“

Победител в раздел поезия първа възрастова група V-VIII клас с „Да спасим света“-ОУ “Стою Шишков“, с.Търън, обл.Смолян- 7 клас е Андриана Борназова.

Всички класирали се участници получиха грамоти и медали от Велик Приорат на Рицарите Тамплиери , децата от призовите места получиха и парична награда, която да се използва за развитие и усъвършенстване на таланта и уменията на детето .

Командерия 22 „Свети Висарион Смолянски „ благодари на РУО Смолян , директори и преподаватели от включилите се училища и на всички деца , които ни повярваха и се включиха в конкурсите!

На 05-06-2024 г. предстои регионално тържество за всички деца и техните учители подкрепили идеята!

Командерия 22 „ Свети Висарион Смолянски“

Вирни се горе