Едва 5% е изпълнението на обектите от капиталовия списък на Община Смолян към началото на октомври

Едва 5% е изпълнението на обектите от капиталовия списък на Община Смолян към началото на октомври

„Едва 5% е изпълнението на обектите от капиталовия списък на Община Смолян към 4 октомври“, стана ясно на пресконференцията на „Нашият Смолян“.

Това са:

  • основни ремонти и реконструкция – ул. „Велико Търново“ – 73 090 лв.

  • възстановяване на подпорна стена в с. Катраница – 48 044 лв.

Общата сума е 121 134 лв. До края на годината остават два месеца. Абсурдно е да се надяваме да бъдат изпълнени обектите в рамките на тази календарна година. Възможните сценарии при това положение са три: да платим авансово на фирмите за дейности, които не са извършени; да разплатим стари задължения за СМР, които са извършени през миналата година /предизборно/, а може би не са били отчетени или фактурирани; или да върнем парите в държавния бюджет.

Това съобщи на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Смолян Стефан Сабрутев, председател на групата съветници "Нашият Смолян" в Общински съвет - Смолян. Съветниците Стефан Сабрутев, Елена Радева, Радой Краев представиха на пресконференцията днес отчет за работата на групата "Нашият Смолян". Според тях неизпълнението на капиталовия списък е част от примерите за лошото управление на Община Смолян.

Общинските съветници от „Нашият Смолян“ отчетоха, че през изминалата година са отправили над 100 питания и предложения в изпълнение на задълженията си към смолянчани.

В рамките на пресконференцията общинските съветници коментираха и създаването на общинско предприятие за чистотата в Смолян. Радой Краев припомни, че Инициативен комитет „Бъдеще за Смолян" преди една година, събра над 8000 подписа за създаването на такова предприятие.

Адв. Елена Радева постави специален акцент на значението, което има контролът от страна на гражданското общество. Тя обърна внимание, че дейността на общинската администрация се осъществява със съдействието на мнозинството от общинските съветници и че почти всяко едно предложение на кмета се одобрява безапелационно от общинските съветници от ГЕРБ, КРОС и ДПС.

На въпрос защо отчетът на „Нашият Смолян“ съвпада с кампанията за предстоящите избори, Сабрутев отговори: Националните избори не са претекст да се неглижират местните проблеми.

Вирни се горе