До 26 август се подават оферти за строителен надзор за укрепване на свлачището край Тикале

До 26 август се подават оферти за строителен надзор за укрепване на свлачището край Тикале

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществена поръчка за избор на изпълнител на строителен надзор при укрепване на свлачището при 109-и км на път II-86 Соколовци – Смолян – Средногорци, при разклона за Тикале. Прогнозната стойност на поръчката е 370 000 лв. без ДДС. Кандидатите могат да подават оферти до 26 август т. г.

Изпълнението на обществената поръчка за строителен надзор ще е в три етапа. Първият е изготвяне на комплексен доклад за оценка на съответствието с основните изисквания към строежите и технически контрол по част „Конструктивна“ на предоставения технически проект. Вторият е упражняване на строителен надзор по време на строителството, а третият - за упражняване на строителен надзор по време на отстраняване на проявени дефекти през гаранционните срокове. Срокът за изпълнение на обществената поръчка е 190 календарни дни.

Агенция „Пътна инфраструктура“ има договор за изпълнение на строително-монтажни работи на обекта с „Автомагистрали“ ЕАД. Изготвен и приет е технически проект, като е стартирана процедурата за изработване на ПУП – Парцеларен план и отчуждаването на земи.

Републиканският път II-86 е главна пътна артерия, свързваща областите Смолян и Пловдив. По нея се преминава пътния трафик от вътрешността на страната и населените места от общините Чепеларе, Смолян, Рудозем, Мадан, Златоград, Неделино и Баните и разположените по път II-86 населени места Хвойна, Чепеларе, Проглед, Соколовци, Бостина, Смолян, Подвис, Търън, Равнища, Средногорци и други селища, разположени по общинската пътна мрежа, заустена в републиканския път.

Днес, стана ясно, че обласният управител д-р Румен Пехливанов е провел среща с инж. Стоян Николов - член на УС на АПИ, на която са били засегнати теми, свързани с обхода на Рудозем и срутището край Тикале. На срещата са присъствали кметът на община Рудозем инж.Недко Кулевски, представители от ОПУ-Смолян, надзора и строителите,съобщиха от пресцентъра на областната адаминистрация.

"Д-р Пехливанов пое ангажимент да съдейства за ускоряване темповете на строително-монтажните дейности по изграждане на обхода на Рудозем. Във връзка със срутището край Тикале в срещата се присъедини и кметът на община Мадан Фахри Молайсенов. Бяха изяснени фактологичните обстоятелства към момента и предстоящите действия. От Агенция „Пътна инфраструктура“ поеха ангажимент за разчистване на част от падналите земни маси и скъсяване на участъка за преминаване на светофарен режим. Стиковаха се действията между институциите за максимално ускоряване на процедурите, предхождащи започването на същинската строително-монтажна дейност. Областният управител д-р Румен Пехливанов изрази становище, че е необходимо изключително високо темпо на работа и настоя да се ускорят процедурите, за да се използва настоящия строителен сезон. Д-р Пехливанов се ангажира да съдейства, според правомощията на институцията, която представлява, за по-бързото предвижване на съпътстващите строителството дейности", посочиха от областната администрация в Смолян.

Вирни се горе