Държавата ще се грижи за пътя през връх Свобода

   Държавата ще се грижи за пътя през връх Свобода

Държавата ще поеме грижата за пътя Давидково-връх Свобода-Манастир-Лъки, тъй като ще се прекласира в републиканска мрежа. Това съобщи водачът на Коалиция за България в Смолянския избирателен район Димчо Михалевски на срещите си с хората от община Баните. Той беше на обиколка в района заедно с мажоритарния кандидат на левицата д-р Петър Беров и кандидатите за народни представители инж. Атанас Устабашиев и Катя Колева. Местните хора чакат тази новина отдавна, тъй като заради ограничените си средства общините трудно се справят със зимната поддръжка на пътищата високо в планината, които са заснежени през голяма част от годината.

Към републиканската пътна мрежа ще се включи и друг път в Родопите – Момчил юнак-Хайдушки поляни-Славейно. Процедурите и за двете отсечки ще завършат до края на годината, каза Михалевски.

Кандидатите на Коалиция за България направиха първа копка на изграждането на вътрешна водопроводна мрежа на село Оряховец с обща дължина 9200 м. В селото живеят около 800 човека. Първа копка беше направена и в Давидково, където започва асфалтирането на един километър от третокласния републикански път, който минава през селото. С нов асфалт ще е отсечката от моста на Давидково до центъра. Проектът е на община Баните и се финансира от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. По-късно кандидатите за депутати се срещнаха и с хората от Загражден, Стърница и Баните.

Вирни се горе